درمان مجدد ریشه دندان
عصب کشی مجدد یا درمان مجدد ریشه دندان
روشی است که در آن دندان دوباره باز شده و مواد پرکردگی که داخل کانال ریشه قرار داده شده بودن، خارج می شود. اندودنتیست دندان را به دقت بررسی می کند و به دنبال کانال های اضافی احتمالی و دلایل احتمال می گردد.
علت عصبی کشی مجدد دندان
بیشتر درمانهای ریشه یا همان روت کانال تراپی همان دفعه اول با موفقیت انجام میشوند ولی در برخی موارد، دندانهایی که معالجه ریشه شدهاند، درمانشان موفقیت آمیزنیست و توصیه میشود برای اینکه نقایص درمان قبلی رفع شود مجددا تحت درمان قرار گیرند.
در بعضی موارد، حین کار برای دندانپزشک مشکلهایی ایجاد میشود یا به علت ساختمان، آناتومی و شکل دندان در ریشهها کار ایدهآل انجام نمیشود. بنابراین ممکن است درمان اولیه ناموفق باشد .
همچنین ممکن است به علت عفونت قبلی ریشهها، ضایعه در انتهای ریشه شکل بگیرد که در این صورت دندان با تشخیص دندانپزشک دوباره درمان مجدد خواهد شد.

مراحل و روش درمان مجدد عصب کشی دندان
1. پس از برداشتن پوسیدگی و ترمیمهای قبلی ، از تاج دندان مسیری جهت ورود به فضای داخل دندان و کانالها ایجاد میگردد.
2. تمام مواد پر شده قبلی در کانالها را توسط وسایل باریک سوزن مانندی ( بنام فایل ) خارج نموده و پس از نفوذ تا انتهای کانال در صورت امکان سراسر ریشه را توسط این وسایل از سایز کوچک به بزرگ تمیز و پاکیزه می کنیم.
3. با مواد مخصوص صورتی رنگی ( به نام گوتا پرکا ) ، کانال تمیز و پاکیزه شده را پر و مسدود میکنیم تا میکروبها نتوانند در این فضاها وارد شوند.
در تمام مراحل گفته شده ، طول کارکرد وسایل بکار برده شده تا انتها کانال توسط رادیوگرافی و وسایل دیجیتالی کنترل می گردد و در نهایت تاج دندان ، پانسمان شده و جهت ترمیم و یا روکش کردن دوباره دندان به دندانپزشک مراجعه خواهد شد.
درد بعد از درمان مجدد ریشه دندان
وجود درد بعد از عصب کشی دندان و یا درمان مجدد ریشه دندان به دلایل مختلفی بستگی دارد. این عوامل شامل نوع درمان، واکنش های التهابی لثه و به کار رفتن تکنیک های مختلف در حین درمان می باشند که در اکثر مواقع پس از گذشت زمان از بین می رود.
وجود درد پس از درمان به میزان حساسیت های فرد به درد نیز وابسته باشد. برخی افراد ممکن است دردی احساس نکنند و برخی هم درد زیادی را تجربه کنند. به طور کلی وجود درد در یک تا دو روز گاهی تا یک هفته پس از درمان طبیعی است.
این درد می تواند با مسکن های ساده مانند استامینوفن و ایبوپروفن برطرف شود. اما اگر این درد بیش از یک هفته به طول انجامید بهتر است مشکل با جراح و دندانپزشک در میان گذاشته شود.

هزینههای عصبکشی مجدد دندان
هزینه های ترمیم دندان بر اساس تعداد سطح و لایه تعیین میشود. همچنین باید توجه داشته باشید که ترمیم دندان با آمالگام و کامپوزیت تفاوت قیمت ندارد. طوری که ترمیم یک سطحی در سالهای قبل بین 100 تا 150 هزار تومان، ترمیم دو سطحی بین 140 تا 200 هزار تومان و ترمیم سه سطحی بین 170 تا 250 هزار تومان هزینه داشت ولی درسالهای 2019 – 2020 هزینه ها به شدت افزایش یافته است . البته باید توجه داشته باشید که بعضی دندانپزشکها ترمیم با کامپوزیت را گرانتر حساب میکنند .
نتایج عصب کشی مجدد
این فرایند برای اکثربیماران موفقیت آمیز بوده است . نتایج می توانند ازدرمان مجدد ریشه حاصل شوند، درحالی که دندان درمان شده تا پایان عمر بیمار عملکرد درستی دارد همیشه این خطرات وجود داشته اند که فرایندهای درمان مجدد ممکن است موفقیت آمیزنباشند یا مجددا عفونت پیدا کند در چنین مواقعی اگر درمان مجدد مؤثرنباشد باید دندان کشیده ویا جراحی شود.